NLP LIGA 2.2.

NLP LIGA je plezalni dogodek, resnično namenjen povezovanju in druženju plezalcev po celi Sloveniji. Ne gre za tekmo, ampak za plezalni razvrat! 🙂
[ PREDPRIJAVA IN PRIJAVA ]
Predprijave na posamezno rundo potekajo na platformi Studionaut in se zaprejo en dan pred dogodkom. S predprijavo si udeleženec zagotovi mesto v Rundi. Za potrjeno prijavo je potrebno poravnati vstopnico na Studionautu .
Udeleženec, ki si želi tekmovati, a se ni prijavil v predprijavi, tvega zapolnitev mest na Rundi. V primeru prostih mest, se lahko prijavi na blagajni plezalnega centra.
ŠTARTNINA
Štartnina: 20 EUR
Prvih 60 prijavljenih na Rundo prejme uradno majčko NLP Lige 2.2.
Pri deljenih skupinah (dopoldne/popoldne) dobi majčko prvih 30 prijavljenih na skupino.
[ PRIJAVE V SCORECARD ] ➡ linktr.ee/NLP_liga
Vsi*, ki se boste udeležili posamezne Runde se lahko prijavite v Scorecard dogodek, kjer si boste beležili osvojene bolderje. Od tekmovalcev se pričakuje, da bodo pravično vpisovali svoje vzpone. 🙏
Možno je tudi vpisovanje vzponov na kartonček, ki ga ob koncu kvalifikacij vnesete v Scorecard sistem.
👉 *Vse tekmovalce in bivše tekmovalce v DP (v preteklih 3 letih) prosimo, da se ne vpisujejo v Scorecard sistem. Lahko se udeležite kvalifikacij, vendar brez beleženja točk in tekmovanja v finalu.
Ob prijavi ne pozabiti izbrati kategorije in svojih EKIP. Tekmovalec se ob prijavi odloči, kje največ trenira oziroma na kateri steni je pridobil največ tehničnega znanja in moči. Točke posameznika se prištejejo k točkam ostalih posameznikov, ki izberejo isto STENO. In tako tekmujejo za naziv Najmočnejša Stena NLP LIGE, ki bo razglašen po koncu Lige. 😎🔥
[ RUNDA ]
RUNDA je ena od petih posameznih tekmovanj, ki se odvijajo v določenem balvanskem centru.
Na vsaki Rundi potekajo KVALIFIKACIJE in FINALE RUNDE. V kvalifikacijah plezalci/ke premagujejo balvanske probleme in z vsakim preplezanim balvanom prejmejo točke. Po končanih kvalifikacijah se pripravi razvrstitev vseh tekmovalcev po tekmovalnih kategorijah glede na skupni seštevek točk vsakega posameznika. Na podlagi skupnega seštevka kvalifikacij se 5 moških in 5 deklet, ki zberejo največ točk, ne glede na tekmovalno kategorijo, uvrsti v večerni FINALE RUNDE.
[ FINALE RUNDE ]
FINALE RUNDE poteka po koncu vsakih kvalifikacij. Finale je ločeno na moški in ženski del tekmovanja. V Finale Runde se uvrsti 5 moških in 5 deklet, ki zberejo največ točk, ne glede na tekmovalno kategorijo.
Z uvrstitvijo v FINALE RUNDE, tekmovalec prejme dodatne točke.
[ ZMAGOVALCI/KE RUNDE ]
Vsaka Runda bo imela 3 moške in 3 ženske zmagovalce/ke Runde.
Za nagrado bomo podelili bon za obiske plezalnega centra po izbiri (lahko se tudi kombinirajo).
1. Mesto Fantje – 6 obiskov
2. Mesto Fantje – 4 obiski
3. Mesto Fantje – 2 obiska
1. Mesto Dekleta – 6 obiskov
2. Mesto Dekleta – 4 obiski
3. Mesto Dekleta – 2 obiska
[ ZMAGOVALCI LIGE ]
Za zmagovalce Lige je predviden DENARNI SKLAD v vrednosti 1700 EUR.
1. Mesto Fantje – 500 EUR
2. Mesto Fantje – 250 EUR
3. Mesto Fantje – 100 EUR
1. Mesto Dekleta – 500 EUR
2. Mesto Dekleta – 250 EUR
3. Mesto Dekleta – 100 EUR
[ TOČKOVANJE ]
Vsak balvanski problem je vreden 1000 TOČK. Teh 1000 točk se razdeli med n število tekmovalcev, ki balvan preplezajo. V kolikor opravite FLASH vzpon (VRH v prvem poizkusu) dobite bonus točke!
Primer: Balvan št. 36. je preplezalo 42 tekmovalcev. 1000 ÷ 42 = 23,8. Vsak od 42ih tekmovalcev prejme 23,8 točk.
Točke tekmovalca se med posameznimi Rundami seštevajo.
Točkovanje bo potekalo preko spletne platforme https://www.scorecard.info/.
Ob prijavi na Rundo izberete tekmovalno kategorijo in EKIPO (Plezalni center, kjer največ treniraš/si pridobil največ znanja).
V končnem seštevku točk posameznika se upoštevajo samo ŠTIRJE NAJBOLJŠI rezultati od petih Rund in vse dodatne točke iz uvrstitve v Finalu Runde. Skupni seštevek točk bo odločal o končni razvrstitvi in zmagovalcih Lige.
_ _ _
ŠELIGA:
V končnem seštevku točk posameznika se pravtako upoštevajo samo ŠTIRJE NAJBOLJŠI rezultati od petih Rund in vse dodatne točke iz uvrstitve v Finalu Runde. Skupni seštevek točk bo odločal o uvrstitvi v FINALE ŠELIGE, ki bo potekalo na Bolder Sceni in odločalo o končnih zmagovalcih ŠeLige.
KVALIFIKACIJE
Kvalifikacije se odvijajo brez navzočnosti sodnikov. Od tekmovalcev se pričakuje, da bodo pravično vpisovali svoje vzpone. Tekmovalec samostojno vnaša število preplezanih balvanov v spletno aplikacijo https://www.scorecard.info/. Možno je tudi vpisovanje vzponov na kartonček, ki je ob koncu kvalifikacij vnešen v Scorecard sistem.
SOJENJE FINALA RUNDE
Finale Runde sodi sodnik po sistemu točkovanja: število poskusov za doseženo cono in število poskusov za dosežen vrh.